Οι δρόμοι του νησιού μας

Του Μιχάλη Τζανάκη

Αυτό που συμβαίνει με τους δρόμους του νησιού μας είναι μοναδικό! Παγκόσμια «πρωτοτυπία» που χρήζει ειδικής μελέτης (αρκεί να μην είναι μελέτη «ειδικών!» γιατί θα αργήσει λιγουλάκι)

Διαβάζουμε τίτλους σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα: «κάθισε ο δρόμος προς Μεσαρά!», «άνοιξε το οδόστρωμα στον ΒΟΑΚ», «έφυγε η άσφαλτος εδώ…» «κατέβηκε ο δρόμος εκεί…» γενικά, αν δεν το έχετε προσέξει –που είμαι σίγουρος ότι κάνα δυο κήλες τις έχετε από το οδικό μας δίκτυο-  οι «δρόμοι» στην Κρήτη συμπεριφέρονται σαν «ζωντανά». «Καθίζουν», «φεύγουν», «έρχονται», «σηκώνονται», γενικά υπάρχει μια κάποια κινητικότητα. Λες και οι κατασκευαστές τους τούς έχουν φτιάξει με όλα τα ανθρώπινα προτερήματα και ελαττώματα!!!

Και δεν φτάνει το σούρτα-φέρτα των δρόμων έρχονται και οι «τιμητές»! Καταγγέλλει λοιπόν ο νυν τον πρώην, ο πρώην τον προ-πρώην που είναι νυν, ο προ-πρώην που είναι νυν τον πρώην και τον προ-προ-πρώην και κάπως έτσι φτάνουμε στις ευθύνες του … Αρμοστή κατά την περίοδο της ημιαυτονομίας του νησιού!!!

Αυτό βέβαια σε λίγο που θα έρθουν και οι Δυτικοί τουρίστες- αφού τους Ανατολικούς δεν τους θέλουμε- μπορούμε να το αξιοποιήσουμε ως πλεονέκτημα! Αντί να υφιστάμεθα χλευασμό για τα δικά τους οδικά δίκτυα μπορούμε να αντιτάξουμε στους «ξενέρωτους»: εσάς βρε, οι δρόμοι σας κινούνται; Όχι βέβαια, εσείς κινείστε σ’ αυτούς! Εδώ όμως κινούμαστε κι εμείς (οι οδηγοί) και αυτοί (οι δρόμοι)! Υπάρχει μια κάποια αμοιβαιότητα στην σχέση μας!

Είμαι σίγουρος ότι θα εκτιμηθεί η «πρωτοτυπία» ως νέα τουριστική ατραξιόν, αφήστε που σίγουρα θα θελήσουν να γνωρίσουν τους «μελετητές» και τους «εργολάβους» που είναι μοναδικοί στον κόσμο που κατασκευάζουν δρόμους που «ανεβαίνουν», «κατεβαίνουν», «πάνε» κι «έρχονται» άρα χαλάλι τους τα χρήματα που παίρνουν γιατί τόσο … «διαδραστικούς» δρόμους ούτε οι Ιάπωνες δεν φτιάχνουν! 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί